Kontakt oss

 

Deltakere i prosjektet

Deltakere i prosjektet er ungdom og voksne med store bevegelses- og/ eller kommunikasjonsvansker. De er tilknyttet videregående skole, voksenopplæringssentre for voksne med rett på grunnopplæring, arbeidsmarkedsbedrifter eller andre arenaer.

Les mer...

Nedenfor finner du en presentasjon av noen av deltakerne i prosjektet.


Andreas TeigøyAndreas Teigøy (f. 1994)
Jeg heter Andreas Teigøy. Mine interesser er sport. Jeg er opptatt av fotball, og liker Vålerenga og Liverpool. Jeg liker også langrenn og norsk håndball. Jeg jobber med undervisningsoppleggene på TV 2 Skole og tester de for øyestyring. Jeg jobber også med å teste dataspill for TobiiDynavox. Livet mitt har endret seg veldig siden jeg kunne gjøre alt på en PC med øyestyring. Det er svært positivt! Jeg liker å ha en jobb som er meningsfull. Jeg hjelper andre med å få bedre programvare som lett lar seg styre med øynene! 


Arne RobertsenArne Robertsen (f. 1987)
Hei, jeg heter Arne Robertsen. Jeg bor i Tromsø og er født i 1987. Jeg kan teste spill, apper, nettsider og læremidler for to-bryterstyring. Jeg er også med i SKUG hvor jeg spiller og komponerer musikk.


Alina Fismen BjerkliAlina Fismen Bjerkli (f. 1986)
Jeg heter Alina. Til vanlig bruker jeg ikke tilretteleggingsutstyr, men jeg har likevel erfaring med bruk av bryterstyring, stemmestyring, VoiceOver på Mac og iPhone, og noe øyestyring. Jeg kan teste spill og programmer med disse kontrolloppsettene. Min ekspertise er innen Mac og iPhone, men jeg kan også teste på Windows, Linux, og Android. I tillegg oversetter jeg gjerne tekst fra engelsk til norsk og norsk til engelsk. Jeg er også knyttet til SKUG-senteret, og kan hjelpe med musikkproduksjon.


Amalie StyrvoldAmalie Styrvold (f. 1996)
Jeg heter Amalie Styrvold. Jeg liker å være med på prosjektet. Det er veldig interessant. Jeg bruker øyestyring. Jeg tester forskjellige oppgaver og ser hvordan det fungerer. Jeg kan bidra til at det blir lettere for de som bruker øyestyring og gjøre oppgavene. Jeg liker musikk og mote. Jeg håper at jeg kan få flere oppdrag etter hvert. Jeg gleder meg til fortsettelsen.


Silje Merethe ChristensenSilje Merethe Christensen (f. 1991)
Mitt navn er Silje Merethe Christensen. Jeg jobber med undervisningsprogrammet TV 2 Skole og tester det for styring med skanning. Tidligere har jeg brukt Rolltalk-programmet på pc, nå skal jeg i gang med å teste ut GRID 3, det blir spennende. Jeg er glad i bøker, musikk, film og tv, det hadde vært spennende om jeg kunne teste ut programmer med dette. Det er gøy å være med og kunne forbedre programmer for folk i min situasjon.


Uzair FarahUzair Farah (f. 1997)
Jeg heter Uzair. Jeg skriver det jeg vil si på en liten talemaskin som heter Ligthwriter. I arbeidet mitt bruker jeg PC. Jeg har laget tematavler, matoppskrifter og annet materiell som Nordmedia har spurt meg om å lage. Et av ønskene mine var å skrive en historie om Superhelter. TV 2 Skole har publisert historien min på nett, så les den gjerne. Jeg synes det er fantastisk å arbeide i Digjobb. Har firmaet ditt oppgaver til meg som jeg kan skrive på pc er det bare å sende inn en forespørsel. Jeg er god til å symbolisere tekst og temaplater.

Jeg kan også tenke meg å teste/symboliserer spill. Jeg liker å ha en jobb som er meningsfull.


Lars Ivan JohansenLars Ivan Johansen (f. 1978)
Jeg heter Lars Ivan Johansen. Jeg har cp. Har brukt ASK hjelpemidler i mange år. Jeg kan si at i de siste årene har utviklingen gått i riktig retning, både på teknisk og politisk sett! Jeg jobber til daglig i Sarpsborg ASVO A/S og vi har fått full støtte fra ledelsen i bedriften for å delta i eksterne ASK-prosjekter. Gjennom årene har vi samarbeidet med Habiliteringstjenesten og laget kommunikasjonsbøker for barn og elever. En del av mitt bidrag er også quizen for Nyheter i bilder på hjemmesiden til stiftelsen «Klar Tale».

For tiden, i samarbeid med Normedia og Digjobb, jobber jeg med å symbolisere tekster fra «Min første bibel». Jeg sitter som styremedlem i Cp-foreningen avdeling Østfold og har et aktivt menighetsliv.


Siv-Anne Heggheim NesseSiv-Anne Heggheim Nesse (f. 1997)
Jeg heter Siv-Anne. Jeg går nå femte og siste året på videregående. Jeg har jobbet med Digjobb siden høsten 2017, og synes det er spennende og morsomt med varierte arbeidsoppgaver. Jeg har til nå testet spill for TobiiDynavox og testet det ut med øyestyring. Det var både morsomt og utfordrende. Mitt største ønske i livet, er å kunne få jobbe med å hjelpe andre mennesker. Nå får jeg gjort det med å hjelpe til å finne ut hva som fungerer og ikke fungerer med øyestyring.

Jeg er veldig glad i å skrive barnebøker. Jeg holder på å skrive en bok på skolen som mulig skal sendes inn til et forlag.


Ole Reidar HansenOle Reidar Hansen (f. 1973)
Jeg heter Ole Reidar Hansen. Jeg er ASK-bruker. Jeg bruker Minspeak. Tidligere brukte jeg Rolltalk. Jeg har jobbet for TV 2 skole siden 2014 med egne tekster og oversettelse av vanlige tekster til symboltekst med WLS. I 2015 oversatte jeg Alf Prøysen til WLS-symboler. Jeg har også skrevet en serie om Per for TV 2 Skole og i 2017 skrev jeg ”Pers julekalender” for TV 2 skole. Jeg har testet web-sider for Gyldendal, Salaby og TV 2 skole.

Mine interesser er: film, musikk, skrive, lydbok og håndball. Jeg spiller håndball selv. Jeg liker å følge med i politikk, både lokalt og nasjonalt. Jeg liker å jobbe med data. Jeg er opptatt av ny teknologi som roboter, digital assistent etc.


DaleElina Haavik Dale (f. 1999)
Hei jeg heter Elina og kommer fra Karmøy. Jeg lever et liv med CP og går mitt fjerde år på Åkrehamn vgs hvor jeg skal ha fokus på å bli kjent med minspeak og arbeidslivet. Jeg er en jente med sterke meninger og gir aldri opp.

Jeg er youtuber og blogger; en veldig engasjert ungdom som elsker debatter og samtaler om ulike temaer. Jeg liker godt å skrive tekster. Jeg liker også å oppleve nye ting og reise rundt i verden.

Jeg liker musikk og sier ikke nei til en fest! Eksempel på jobber jeg kan gjøre:


  • Anmelde hvor godt tilrettelagt det er på arrangementer (eller komme med råd og tips).
  • Skrive reisebrev
  • Anmelde reiser og reisemål.
  • Teste nettsider og apper med datatekniske hjelpemidler.
  • Symbolisere tekster.
  • Lage informasjonsvideoer.
  • Skrive bokanmeldelser (lydbok).

Odd-Bjørn Medhus JohansenOdd-Bjørn Medhus Johansen (f. 1991)
Mitt navn er Odd-Bjørn Medhus Johansen, og jeg kommer fra Andebu. Jeg bruker tobii med joystick, men har også testet ut litt øyestyring og har lyst til å trene mer på det. Jeg er en sosial gutt og en av mine interesser er boccia. Jeg trener en gang i uka, er med på turneringer og har vært med å spille boccia på olympiatoppen tre ganger. Jeg jobber på et snekkerverksted hvor jeg trives godt, jeg er veldig glad i å snekre og holde på med ulike prosjekter både hjemme og på jobb. Jeg synes det er spennende å være med på prosjektet, og er åpen for å være med å teste det meste.

Jeg skal også være med å besøke TV2 skole i Oslo, dette gleder jeg meg til.


Frode HeggelundFrode Heggelund (f. 1988)
Jeg heter Frode Heggelund, og er 29 år og kommer fra Ramfjorden utenfor Tromsø. Jeg er en av deltagerne i dette prosjektet. Jeg har testet ut Tuva, som er et talegjenkjenningsprogram på norsk til datamaskinen i et halvt års tid, og skal i hovedsak fortsette å teste Tuva i dette prosjektet, men jeg er åpen for å teste det meste, sånn som brytere, sensorer, spill, øyestyring, med mer. Jeg synes Tuva er et fantastisk hjelpemiddel for meg fordi jeg slipper å knøvle så mye med tastaturet og siden jeg har CP så er ikke finmotorikken min den aller beste og jeg skriver bare med en finger, noe som går veldig sakte og er veldig slitsomt i lengden.

Vis mer...